Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Den unge, den gamle och havet" by Sven Yrvind & Thomas Grahn ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Den unge, den gamle och havet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Den unge, den gamle och havet
  • Author : Sven Yrvind & Thomas Grahn
  • Release Date : January 26, 2012
  • Genre: Travel & Adventure,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 8883 KB

Description

Oerfaren nittonÄring som just har tagit studenten, nedan kallad Kapten, och hans jÀmnÄriga kamrat uppsöker Yrvind - en legend bland lÄngfÀrdseglare, snart sjuttio Är gammal - för att fÄ rÄd inför deras livs lÄngfÀrdsseglats. Efter nÄgra timmars konsulterande skiljs de. Veckorna gÄr. En dag, nyfiken, ringer Yrvind för att höra hur lÄngt de kommit.
- Kompisen har hoppat av, sÀger Kapten.
- DÄ fÄr du segla ensam, sÀger Yrvind.
- Jag har aldrig varit hemifrÄn mer Àn en vecka, det lÀngsta jag seglat Àr till Danmark, och jag har aldrig seglat pÄ natten.
- Du kan fÄ lÄna en sextant och en gummibÄt, och i vÀrsta fall hÀnger jag med en bit, sÀger Yrvind.
En vecka senare ringer Kapten tillbaka.
- Menar du allvar?
- Ger du hundra procent ger jag hundra procent, men vi mÄste skynda oss pÄ för snart kommer höststormarna. Vi har en mÄnad pÄ oss.
Det blev en unik kamp mot alla odds. Den gamle mannen och ynglingen pÄ vars axlar den tunga bördan lagts att vara Kapten. Efter att ha kÀmpat mot stormar, en nÀst intill pensionerad motor, sönderblÄsta segel, lÀckande bÄt och byrÄkrater, kunde de till slut gÄ triumferande i land i Florida efter en unik seglats. I passaden pÄ vÀg över Atlanten hade Kapten en dag frÄgat Yrvind om han trodde att Kapten kunde ensamsegla bÄten tillbaka till Sverige. Svaret blev att eftersom Yrvind mest lÄg och lÀste böcker skulle det inte vara nÄgra problem. SÄ efter en vinter i Florida och Bahamas seglar Kapten ensam sin bÄt tillbaka till Sverige. Han Àr dÄ tjugo Är gammal och blir till pÄ köpet Sveriges yngsta ensamseglare. I tidningen PÄ kryss blir Sven Yrvind ordentligt örfilad. Han sÀgs ha tagit ett mycket snabbt beslut att följa med en nybliven och oerfaren seglare i en Vega. Han kritiseras för det snabba beslutet, oerfaret sÀllskap, olÀmplig bÄt, fel rutt och fel tid med hÀnsyn till orkanrisker och sÄ vidare. Kritikerna Àr tunga, som navigations-, och sÀkerhetsexperten Jonas Ekblad och meteorolog Lage Larsson, specialist pÄ meteorologi i samband med lÄngseglingar. En intressant debatt följde.


Download Ebook "Den unge, den gamle och havet" PDF ePub Kindle